Глава України зустрівся з Трампом. Фото: Голос АмерикиГлава України зустрівся з Трампом. Фото: Голос Америки

Український глава Володимир Зеленський провів зустріч з кандидатом у президенти на вибори у США від республіканців Дональд Трамп та показав йому План перемоги. Про це йдеться у повідомлення Офісу президента.

За словами Зеленського, обговорення було змістовним. Зокрема він зазначив, що політики мають спільний погляд на те, що війну в Україні слід зупинити. Адже Путін не може виграти, перемогти мають українці.

Президент говорить, що розповів Трампу про поточну ситуацію на фронті й перебіг подій щодо операції у Курській області. Також вони поговорили про інновації України в боротьбі проти Кремля. Додатково він зауважив про непропорційні втрати армії РФ.

У рамках зустрічі Трамп та Зеленський детально обговорили загальне положення України та можливі наслідки війни на громадян та економічне становище. Лідер України пояснив важливість американських систем ППО Patriot, оскільки Росія постійно здійснює обстріли міст та цивільної інфраструктури.

Натомість Дональд Трамп також прокоментував розмову з очільником України та назвав її «хорошим знаком». За його словами, Зеленський та його країна пройшли через пекло, яке траплялося ніде. Ніхто ніколи не бачив подібних трагедій.

Пізніше для журналістів Трамп наголосив, що має хороші взаємовідносини як із Зеленським, так і з Путіним. Тоді як український глава висловив сподівання, що з ним вони все ж кращі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *