Емманюель Макрон. Фото: factorЕмманюель Макрон. Фото: factor

Французький президент Емманюель Макрон наголосив, що після закінчення збройного протистояння слід буде переосмислити відносини з Росією і подумати про оновлену форму організації Європи. Про це повідомляє видання «Укрінформ».

Макрон зробив відповідну заяву на Зустрічі заради миру, що організувала католицька спільнота Святого Егідія, яка відбулася у Парижі минулої неділі. Подію відвідали релігійні лідери, чиновники та експерти.

За словами політика, після закінчення війни в України, слід обдумати форму організації для ЄС та загалом переосмислити взаємодію з РФ. Зокрема він запропонував уявити мир на європейському континенті в новій реальності – це, своєю чергою, наголошує на потребі встановлення оновленого міжнародного порядку.

Лідер Франції зауважив, що це один з найбільших викликів у сьогоденні, адже чинну систему не можна вважати повною та справедливою. Він каже, що це обумовлено тим, що її створювали після закінчення Другої світової війни. Тож не заклали розв’язання тих проблем, що згодом стали ключовими.

Макрон стверджує, що до уваги слід вважати й те, що на момент розподілу місць, деяких країн навіть не існувало. Тож міжнародний порядок, у якому живе сучасний світ, виглядає «заблоковано».

Очільник Франції пообіцяв, що займатиметься цим питанням цього тижня в ООН, оскільки він планує відвідати Генеральну Асамблею ООН у вівторок та середу. Він підкреслив, що у світі треба заснувати механізм, за яким держави не зможуть блокувати одна одну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *