Іран. Фото: Getty ImagesІран. Фото: Getty Images

Іран передав до Росії балістичні ракети малої дальності Fath-360, але без пускових установок, які потрібні для використання озброєння. Про це повідомляє агентство Reuters.

Видання поспілкувалося з трьома поінформованими джерелами, серед яких дипломат ЄС, посадовець з кола європейської розвідки та американський чиновник. Останній зауважив, що на момент оголошення Штатами про постачання ракет, Іран не спрямував пускові установки.

Інші співрозмовники наголосили, що не очікували надання РФ таких систем. Тож видання ще звернулося до кількох експертів, які назвали декілька ймовірних причин такого кроку.

Одна з них стосується того, що Тегеран намагається залишити можливість для маневрів у перемовинах із країнами Заходу. Інша – це плани Москви вдосконалити та переробити вантажівки для перевезення ракет.

Зазначимо, що наразі військова підтримка Росії у війні в Україні з боку Ірану включає надання сотні безпілотних систем односторонньої дії, артилерійських боєприпасів і широку допомогу у виготовленні БПЛА.

Нагадаємо, передачу Іранських ракет до Кремля офіційно підтвердили Сполучені Штати 10 вересня. Санкції проти Москви та Тегерану оголосила Америка та Британія. У ЄС лише розглядають пропозицію.

Тоді як у Тегерані заперечують будь-яку інформацію про надання Росії ракет або ж безпілотників, які використовуються проти мирного населення України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *