Секретна служба перевіряє Ілона Маска. Фото: Getty ImagesСекретна служба перевіряє Ілона Маска. Фото: Getty Images

Секретна служба Сполучених Штатів Америки, яка несе відповідальність за охорону президента та його родини, розпочала перевірку бізнесмена Ілона Маска після його “жарту” щодо замаху на Трампа. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Увечері 15 вересня, після інформації щодо стрілянини поблизу місцеперебування кандидата на виборах глави США від республіканців Дональда Трампа, Маск написав твіт, у якому прокоментував інцидент. Мільярдер поширив допис одного з користувачів Х, у якому було запитання про те, чому ж хтось прагне вбити Трампа.

Натомість Маск відписав, що ніхто навіть не намагається вбити чинного лідера Джо Байдена чи віцепрезидентку Камалу Гарріс. У коментарях підписники просили Маска видалити твіт, але він відмовлявся. Втім, все ж наступного дня зробив це та написав, що пожартував.

Здебільшого Секретна служба розпочинає розслідування, коли намагається визначити, чи людина становить якусь загрозу одному із американських високопосадовців. Погрози до президента чи віцепрезидента вважаються кримінальним злочином, за який передбачено великий штраф або ж 5 років ув’язнення.

Видання надало запит до відомства, там заявили, що записи про твіт Маска «зібрали в правоохоронних цілях». Водночас перевірка Секретної служби не означає, що Ілона Маска можуть притягнути до відповідальності. Ймовірно, йому потрібно довести, що він не становить загрози, тож на нього чекають лише деякі незручності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *