Іран може нанести атаку по Ізраїлю. Фото: Getty ImagesІран може нанести атаку по Ізраїлю. Фото: Getty Images

Лідери Великої Британії, Німеччини та Франції звернулися до Ірану зі спільною заявою, у якій попередили, що атака по Ізраїлю призведе до ескалації конфлікту та поставить під загрозу ухвалення угоди про припинення вогню.

Про це йдеться у спільній заяві країн від 12 серпня, передає “Європейська правда”.

Британський прем’єр Кір Стармер, французький президент Емманюель Макрон та канцлер ФРН Олаф Шольц закликали державу Іран та її союзників утриматися від атаки. Вони також наголосили, що погоджуються з США, Єгиптом і Катаром, які виступають посередниками.

За словами посадовців, вже не може бути ніяких затримок у поновленні переговорного процесу між Ізраїлем та ХАМАС. У заяві стверджується, що триває робота з усіма сторонами, щоб зменшити напруженість та віднайти шлях до стабільності.

Європейські лідери підкреслюють, що бойові дії мають бути припинені, а всі заручники звільнені. Водночас вони згадали також народ Гази, що сильно потребує гуманітарної допомоги. Тож політики просять Іран утриматися від атак, які можуть призвести до поглиблення регіональної напруженості.

Також вони додали, що Іран понесе відповідальність за дії, які ставитимуть під загрозу можливість миру та стабільності.

Зазначимо, що заява була оприлюднена незадовго після того, як агентство Axios повідомило, що ізраїльська розвідка вважає ймовірною іранську атаку найближчими днями. Мова йде про обіцяну відповідь Ірану за вбивство глави політичного крила ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *