Джеймс Ді Венс. Фото: Getty ImagesДжеймс Ді Венс. Фото: Getty Images

Джеймс Ді Венс, якого обрав Дональд Трамп у кандидати на місце віцепрезидента США, у переписках жалівся на владу України, зокрема через прохання надати літаки F-16. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Медіа отримало листування між Ді Венсом та блогером Чарльзом Джонсоном, який відомий своїми праворадикальними поглядами та поширенням конспірологічних теорій. Переписка тривала протягом 20 місяців і припинилася незадовго до того, як Трамп обрав Ді Венса кандидатом у віцепрезиденти.

У публікації зазначили, що у переписці риторика та погляди соратника Трампа не відмінні від публічних заяв. Втім, вони супроводжуються ненормативною лексикою. Зокрема разом з блогером він обговорював питання газопроводу «Північний потік» та допомогу Україні.

Ді Венс орієнтовно за три тижні після блокування додаткового пакета підтримки Києву в Палаті представників США написав, що надалі навіть не планує відповідати на дзвінки з України. За його словами, з ним зв’язувалися двоє високих посадовців – керівник ГУР Кирило Буданов та очільник ПС Микола Олещук. Він додав, що обидва «скиглили» щодо надання винищувачів F-16.

Спілкування відбувалося через закодований мобільний додаток для обміну повідомленнями Signal. Представник Ді Венса наголосив, що це були спам-повідомлення, які Джеймс ігнорував, але все ж інколи надав відповідь для реакції.

Водночас у переписці піднімалися кілька тем, які суворо контролюють у Конгресі. Йдеться про НЛО, ставлення республіканців до ізраїльського прем’єра та смерть Джеффрі Епштейна, якого звинувачували у сексуальних злочинах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *