Україну вже ніколи не збити зі шляху до ЄС – у спільний дім всіх європейських націй. Про це заявив президент Володимир Зеленський, коментуючи старт офіційних переговорів, які розпочалися 25 червня у Люксембурзі.

На переконання українського лідера, останній вівторок червня 2024 року став історичним днем, бо почалися фактичні, реальні переговори з ЄС щодо членства України.

«Саме від 25 червня відраховуватиметься старт нашого членства у Євросоюзі: перша міжурядова конференція України та ЄС – уже сьогодні», – наголосив Володимир Зеленський.

Він нагадав, що заявку на вступ Україна подала 28 лютого 2022 року, через декілька днів після початку широкомасштабного російського вторгнення. У червні того ж року отримала статус кандидата.

Президент подякував всім, завдяки, кому цей історичний день став можливий. Передусім – захисникам і захисницям. А також тим, хто працює, щоб Україна стала частиною ЄС – спільного дому усіх європейських націй. І цей дім, як наголосив Володимир Зеленський, має бути мирним.

Нагадаємо, про початок роботи Міжурядових конференцій з Україною та Молдовою, що є офіційним початком переговорів про вступ до ЄС, повідомила 25 червня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона відзначила, що шлях цих держав до європейської спільноти буде складним, проте сповненим можливостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *