Якщо на північному кордоні Ізраїлю почнуться бойові дії через напад «Хезболли», Білий дім готовий підтримати свого союзника. Такі гарантії отримала делегація Ізраїлю, яка на минулому тижні відвідала Вашингтон, повідомляє CNN.

Як наголошує видання, візит відбувся на тлі зростання кількості транскордонних атак між Ізраїлем та «Хезболлою», яку підтримує Іран. Водночас з загостренням цієї ситуації продовжуються війна Ізраїлю проти ХАМАС.

З огляду на це у Вашингтоні перебувають у стані підвищеної готовності до спалаху ще одного повномасштабного конфлікту на Близькому Сході. У Білому домі переконані, що Ізраїль відповість повною мірою на розширення «Хезболлою» своїх нападів. Особливо, якщо внаслідок атак загинуть ізраїльтяни.

Відзначається, що візит до США здійснила низка ізраїльських високопосадовців. У складі делегації, зокрема, були міністр стратегічних справ Рон Дермер і радник з питань національної безпеки Цахі Ханегбі.

Під час візиту відбулися зустрічі з представниками адміністрації Байдена. Зокрема, ізраїльська делегація зустрілася з радником з питань нацбезпеки президента США Джейком Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном і координатором Білого дому у справах Близького Сходу Бретом Макгерком.

Як відзначає видання, візит відбувся невдовзі після того, як прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оприлюднив відео, де звинувачує Сполучені Штати у приховуванні зброї та боєприпасів від його держави. Така заява призвела до збільшення напруженості між представниками влади обох країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *