Південна Корея планує відмовитися від власної заборони на надання зброї України. Потенційна військова підтримка може містити системи ППО. Про це повідомляє Yonhap News Agency.

Видання відзначає, що зміни в політиці Сеула – це реакція на поглибленням зв’язків між Москвою та Пхеньяном. Влада Південної Кореї різко засудила укладений напередодні російським та північнокорейськими диктаторами Володимиром Путіним та Кім Чин Ином військовий пакт.

Нові домовленості Росії та КНДР не залишаться без відповіді, пообіцяв радник з питань нацбезпеки Південної Кореї Чан Хо Джин. Він наголосив, що будь-які кроки, які прямо чи опосередковано сприяють військовому зміцненню Пхеньяна, є порушенням резолюцій Радбезу ООН. Такі дії мають знаходитися під міжнародним контролем та каратися санкціями.

Чиновник підкреслив, що Сеул планує переглянути питання збройової підтримки України. При цьому зберігатиме стратегічну невизначеність щодо типів зброї, які можуть бути поставлені Києву.

Він ухилився від уточнень, пославшись на те, що не слід заздалегідь розкривати плани.

«Конкретні заходи будуть оприлюднені пізніше, і буде цікаво подивитися, як на це відповість Росія», – сказав Чан Хо Джин.

Як відзначає видання, у списку можуть бути системи ППО, бо Україні вкрай потрібен захист від російських повітряних атак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *