Метью Міллер, спікер Державного департаменту СШАМетью Міллер, спікер Державного департаменту США / Фото: canadanewsmedia.ca

Бачення російського диктатора Володимира Путіна основ миру в Україні, оприлюднене напередодні конференції у Швейцарії, свідчить, що Москва не готова до будь-яких серйозних дискусій. Про це сказав речник Держдепартаменту США Метью Міллер на брифінгу 17 червня.

За словами чиновника, Володимир Путін надіслав світу ще одну свою максималістську заяву. В ній вимагається, щоб Київ віддав навіть більшу частину своєї суверенної території, ніж те, що наразі захопила РФ.

Окрім цього очільник Кремля зажадав, щоб Україна погодилася на роззброєння. Як відзначив Міллер, завдяки цьому вона стане ще більш вразливою до повторного російського нападу.

На переконання американського посадовця, жодна відповідальна нація не може сказати, що це розумна основа для миру.

«Це суперечить Статуту ООН. Це суперечить базовій моралі. Це суперечить елементарному здоровому глузду», – сказав представник Держдепу.

Він впевнений, що РФ не готова до жодних добросовісних, серйозних переговорів. І це чітко підтверджують дії країни-агресорки, яка продовжує бомбити критичну інфраструктуру України, погрожує кораблям у Чорному морі та примусово переміщує десятки тисяч маленьких українців.

З огляду на це, як запевнив чиновник, Сполучені Штати й надалі надаватимуть допомогу, необхідну Україні для відбиття російського нападу. Частиною цих зусиль стала двостороння безпекова угода, яку напередодні мирного саміту у Швейцарії підписали американський та український лідери.

Очікується, що ключові пункти цього документу будуть підсилені на ювілейному, 75-річному саміті, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *